Velkommen til min byhage. Den er ikke større enn en rekkehushage. Vi flyttet inn i 2000. Jeg fikk mann, baby, naboer, svigermor, råteskader og hage samtidig. 2000 var et heftig år. Men jeg angrer ikke. Nå går det igjen fort i svingene. I hagen velter kaniner og unger seg i bedene. Vi sier vi liker rustikk sjarm, men har ikke noe valg egentlig.

tirsdag 16. juni 2009

Norges vakreste juniøy?

I helga var vi på Risholmen utenfor Engelsviken. Det er vårt tredje besøk der. Når en går i land ser det ut som en vanlig østfoldøy. Når en kommer inn i skogen åpenbarer det ene plantefeltet etter det andre seg. Rhododendron, nåletrær og busker.Ildsjelen er Heddy Astrup som på denne måten lar oss alle få en stor opplevelse. Hun samarbeidet med landbrukshøyskolen på Ås om å anlegge denne hemmelighetsulle hagen. Øya eies av familien Astrup, men er helt åpen.


Det er mildt og fint klima. Skulle gjerne vært gartner i denne hagen.

En får jo lyst å starte en egen rhododendronhage. Hvor er min skyggefulle skog med mildt klima? Kanskje like greit å jukse litt og heller reise hit med jevne mellomrom. Vi er så heldig å bli invitert på hyttetur i Engelsviken hvert år, og verten vet alltid hva jeg har lyst å finne på.


Denne gangen ble det lite tid til forografering så jeg jukser litt og viser blider fra 2004 og 2006.

2 kommentarer:

Harryford sa...

Virkelig flott Oline - vi får nok nøye oss med å gledes over besøk på sånne plasser - hagene våre blir for små til "den følelsen"!

Engelsviken, nå mere en ansjos!;-)

Margrethe sa...

Du verden for en flott hage! Skulle gjerne hatt en hagevandring der :)