Velkommen til min byhage. Den er ikke større enn en rekkehushage. Vi flyttet inn i 2000. Jeg fikk mann, baby, naboer, svigermor, råteskader og hage samtidig. 2000 var et heftig år. Men jeg angrer ikke. Nå går det igjen fort i svingene. I hagen velter kaniner og unger seg i bedene. Vi sier vi liker rustikk sjarm, men har ikke noe valg egentlig.

onsdag 12. november 2008

Frøoptimist!

Jeg har bestilt hos T&M:

Salvia argentea Artemis

Salvia sclarea var. turkestanica alba

Salvia lyrata Purple Volcano

Poppy - Annual : Black Paeony

Anthriscus sylvestris Ravenswing

Dichondra argentea Silver Falls

Scabiosa atropurpurea Ace of Spades

Papaver somniferum Blackcurrant Fizz

Jeg har egentlig dårlige erfaringer med frø. Jeg begynner å så i februar, og det ser bra ut til å begynne med. Men så stopper utviklinga. Eller de blir alt for tynne og lange og dør når jeg setter dem ut. Jeg synes jeg pusler bra med dem inne, men har liten interesse av å bære ut og inn for aklimatisering. Det får da være måte på. Det jeg alltid greier er sommerblomster jeg planter ute. Idiotsikkert.

Men alltid optimist... Jeg prøver igjen. Har lyst å få inn litt purpur og grønnhvitt i byhagen og satser på det. Det jeg har bestilt er easy-easy.

Kan jeg sette ut stauder nå selv om det ikke står nevnt at de trenger kuldeperiode?

2 kommentarer:

hajal. sa...

Dichondra trur eg du må så i jula om den skal bli stor nok til utplanting - den veks uhyre seint i starten !

Anne sa...

jeg digger å så, det er så artig med de små spirene :) men jeg synes det er morsomest om vinter-vår, når man kan så rett ut så er det jo så mye annet gøy som skjer...