Velkommen til min byhage. Den er ikke større enn en rekkehushage. Vi flyttet inn i 2000. Jeg fikk mann, baby, naboer, svigermor, råteskader og hage samtidig. 2000 var et heftig år. Men jeg angrer ikke. Nå går det igjen fort i svingene. I hagen velter kaniner og unger seg i bedene. Vi sier vi liker rustikk sjarm, men har ikke noe valg egentlig.

tirsdag 24. juni 2014

Engelsk inspirasjon

Etter å ha vært på hagetur i England for to år siden forandret vi forsiden av hagen.
Vi lagde en rund plen der tre bed og kjøkkenhagen er ramme rundt. Samtidig kvittet naboen seg med skiferpeisen sin, så kantene er av skifer.
Jeg har perfekt utsikt til den runde plenen fra kjøkkenvinduet og står ofte litt tanketom med kaffekoppen og glaner ut.
I det ene hjørnet er drivhuset.
Nærmest inngangsdøra er kjøkkenhagen. Liten og effektiv. Spøkefullt sier jeg til mannen min at jeg måtte legge kjøkkenhagen dit slik at han skulle bli minnet på at vi allerede har salat og ikke kjøpe mer. Flink mann. Det er han som handler. Det er også han som har laget den fine tunnelteltet av limtre og fiberduk som setter fart på grønnsakene. Holder skadedyr ute og varmen inne.
Geranium "Midnight Reiter"
Drivhusbedet med Austinrose "Graham Thomas" og gammelrosa Verbascum ph "Southern Charm". Riddersporer i knopp i bakgrunnen. Lettere beskjært av en guttegjeng som tok litt av i leken. 

Ingen kommentarer: