Velkommen til min byhage. Den er ikke større enn en rekkehushage. Vi flyttet inn i 2000. Jeg fikk mann, baby, naboer, svigermor, råteskader og hage samtidig. 2000 var et heftig år. Men jeg angrer ikke. Nå går det igjen fort i svingene. I hagen velter kaniner og unger seg i bedene. Vi sier vi liker rustikk sjarm, men har ikke noe valg egentlig.

mandag 26. januar 2009


Sine kom med en utfordring til meg. Det var ikke helt lett å finne den 6. mappa og det 6. bilde. Siden bildene mine er veldig velorganisert og ligger i små mapper, ble det den 6. mappa i den 6. mappa og deretter det 6. bildet. Tittel på bilde er : "Fjøresteiner i Sylteosen". Bildet er tatt i påska 2006 da store og små hadde båldag nede ved naustet til mine foreldre.
Ja, da er det nok meningen at jeg skal la utfordringen gå videre, men siden det er et helt arbeid med linking og kommentarer, utsetter jeg det på ubestemt tid. Jeg er internett-lat.

søndag 25. januar 2009

En sang til spirene

Da jeg var med guttungen på badet for å pusse tenna i går, kikket vi på spirene. Vi telte 8 spirer av Asarina og bare to spinkle spirer av blodbeger. Syntes de trengte en oppmuntring, så jeg sang en manende sang på latin. Guttungen lo så han ramlet av krakken. I dag går han rundt og nynner "Aaasariina....Euphorbia margiiiinataaaa"

søndag 18. januar 2009

Halvparten har spira

Det går bra med sådden. Halvparten av inne-sortene har spira og er flytta opp på soverommet der de står under lys. Temperaturen er bestemt av mannen min og ikke spirene. Han liker ikke å ha det kaldt. Jeg har ikke tenkt å bytte ham ut av den grunn.

Dattera mi er like interessert i spirene som meg. Det mest spennende er det som ikke har kommet opp av jorda ennå. Hun hjalp meg å så. Hun insisterte på å så alle frø, også de usynlige. Det gikk bra, tror jeg. Men jenta måtte rett i badekaret etterpå med jord over hele seg.

lørdag 17. januar 2009

Forbigått!

Jeg slikker mine sår etter å ha blitt forbigått. Jeg søkte på en jobb som (jeg selv mente) jeg var soleklar fovoritt til. Hun som fikk den var yngre og hadde mindre erfaring. Det var et slag midt i trynet!

Nå befinner jeg meg i en eksklusiv gruppe av mennesker som er misforstått, nedvurdert og ekskludert. Jeg har ikke tenkt å la meg stoppe av det.

Jeg ruster meg til å gå ut i krigen igjen. Når jeg igjen finner en jobb jeg har lyst på skal jeg pusse våpenene og finslipe teknikken. Og jeg tenker ikke la tidligere nederlag legge en demper på kamplysten. Og neste gang er det jeg som skal spasere forbi dem alle sammen!

mandag 12. januar 2009

Endelig på sykkelsetet igjen

Hele høsten har jeg måttet kjøre for å rekke å levere barn før jobb. Nå er byggeren hjemme igjen og kan ta sin del av bringe og hente jobben. Da kan jeg endelig sykle igjen. Har savna det veldig. Vinterstid tar det over en time hver vei + skifting og dusjing. Så det sier seg selv at det må stå en snill mann bak og gjøre de tinga jeg ikke rekker. Nå sitter jeg her og kjenner kroppens deilige endorfiner i hvert fiber. Deilig. Og i dag har jeg spist havregrøt, 8 brødskiver og tre porsjoner middag med den beste samvittighet. En hyggelig bieffekt for meg som er så matglad.

søndag 11. januar 2009

Fått sådd

Ja, endelig har jeg sådd. Det er pinlig å legge lista ut på nettet. For nå blir det avslørt at jeg ikke vet hva som skal settes ut og hva som skal stå inne. Jeg vet heller ikke om det hadde vært riktig å vente med noe av dette til april. Sådd er sådd. Så får vi se hvordan det går.

Jeg håper jeg får til blodbeger slik at jeg kan bli en ekte hagegal (opptaksprøven)

Inne:

Alcea
Asarina
Calla purpur
Dichondra argentea "Silver Falls"
Euphorbia marginata "Kilimanjaro"
Hagemelde rød
Hvit solhatt "White Swan"
Malva sylvestris dunkelrosa
Mirabilis Jalapa
Nicotiana sylvestris "only the lonely"
Pelargonium "Quinque lobatum"
Phyteuma nigrum
Psylliostachys suworowii
Rhodochiton atrosanguineus
Salvi Argentea "Artemis"
Salvia Lyrata "Purple Volcano"
Tomat "Moneymaker"
Tricyrtis Hirta
Zinnia elegans

Ute:

Allium fistulosum
Aquilegia ecalcarata
Aruncus aethifolius
Camassia leichtlinic
Campunula latifolia "alba"
Cephalaria gigantea
Chiastophyllum oppositifolium
Digitalis lutea
Dryas octopetala
Echinopss spaerocephalus
Echium russicum staude
Gentiane lutea
Geranium renardi
Helenium aromaticus "Pineapple"
Heuchera micranthe "Palace Purple"
Incarvillea zhongdianensis staude
Iris chrysorgraphers
Iris sibirica "Cambridge"
Liatris spicata
Lychnis coronaria "New Dawn"
Lychnis coronaria "New Dawn"
Malva moschata mix
Malva sylvestris "Magic Hollyhock"
Papaver Orientalsk valmue staude
Phedimus aizoon
Polmonium pauciflorum
Prakthumleblomst
Salvia columbariea "Crown Jewels"
Salvia Hias
Salvia Sclarea var Turkestanica alba
Saxifraga coriophylla
Saxifraga fusca
Sisyrinchium album
Sisyrinchium angustifolium
Sorbus kvehneana
Sorbus reducta
Tricyrtis latifolia
Tulipa turkestanica

Tusen takk Herdis!


Tusen takk for pris Herdis. Veldig hyggelig og veldig overraskende.

Og dette var teksten som fulgte med:

"Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres".

Ja, det passet veldig bra med en oppmuntring i dag med drittvær ute. Da var det veldig hyggelig med utmerkelse fra deg. Føler meg truffet på at formålet er "å finne og være venner". Og jeg elsker premier. Må tenke meg litt om før jeg sender utmerkelsen videre.Nå skal jeg trene litt (innendørs i dag) og så litt frø.Barna er ekstatiske og selvgående i dag. Det skyldes at vi har gjort om lekerommet til hobbyrom. Forandringen består i at dokker og lekebiler er ryddet ned i kjelleren. Det har kommet opp arbeidsbenk, skuffeseksjoner og låsbart skap. Vi har ryddet i hobbytingene og gjort alt lett tilgjengelig. Dattera mi døpte det straks til "Kunst og håndverksrommet" og så satte de igang. Det er allerede produsert en håndfull med "kunstverk" der oppe. Vi har blitt varslet om at vi kan vente oss mange flere julegaver til neste år! For meg er det et poeng at barna bruker tid på noe annet enn dataspill, og hva er det bedre enn å bruke tid på noe skapende?Her er verkene:


En marihåne i ull (nåling). Mitt eneste bidrag er å plastre en stukket finger.
En annen ullen ting fra fantasiens verden.
Et skjerf til pappa.
Et maleri i akryl.
En postkasse.
En fantasifigur. Ikke en helt tilfeldig, men en fra Star Wars.

torsdag 1. januar 2009

Godt nytt år!

Høydepunktene denne jula var grøtfest i lavvoen til naboen, fisking av juletorsk og sove lenge om morgenen. 30 røde roser fra Byggern var heller ikke å forakte. Jeg trenger ikke noen nyttårsforsett for jeg liker så godt å jogge og sykle. Sunn mat smaker best. Med bare sunne interesser blir livet en lek. For ikke å være alt for grunn må jeg si som kongen at det er grunn til å slappe av i forhold til ytre krav i det nye året. Noe å tenke på selv og bringe videre til omgangskrets og barn. Det viktigste er å være tilstede i sitt eget liv.